Totul despre fotografia dentară

O fotografie face cât o mie de cuvinte. Înclinația pe care am avut-o față de fotografie pleacă încă din perioada copilăriei. Matematică din spatele unei fotografii a reprezentat un motiv de fascinație pe care și astăzi îl aprofundez.


De ce am ales acest subiect? Pentru că este ESENȚIAL în relația care se dezvoltă între medic și pacient. Dorințele privind viitoarea lucrare protetica, nuanță dintelui, fizionomia zâmbetul șamd. sunt puncte definitive în planul de tratament.


Document Medico-LegalÎn caz că nu știai, fotografia dentară reprezintă un document medico-legal la fel că și Radiografia. Ea ne ajută să ținem o evidență clară asupra situației inițiale cât și a progreselor efectuate în decursul tratamentelor stomatologice.

În cadrul consultațiilor făcute la RCJ DENT, pe lângă radiografia care nu lipsește + chestionarul de anameza, pozez starea INIȚIALĂ a cavitatii bucale. Creez o punte între mine și pacient prin care amândoi putem comunica și mai eficient.Omul are nevoie de ceva palpabil pentru a înțelege ce se întâmplă în cazul lui stomatologic. Oricât aș oferi detalii, până nu vede, nu crede ( sau nu înțelege).

Ce înseamnă pentru pacient fotografia dentară?Din experiență mea, pacienții încă sunt mirați de fotografia dentară și de faptul că la fiecare pas mă întorc și scot aparatul foto. Simt că au senzația că ceva nu este la locul lui.

Însă la final, când îi arăt pozele before and after rămâne SURPRINS.

NB: pozele nu sunt făcute cu telefonul. Pozele sunt făcute cu aparat foto și cu blitz special pentru detalii -> Fotografie dentară MACRO.

Îmi place să mă mândresc cu faptul că unii pacienți așteaptă cu nerăbdare după finalizarea tratamentului stomatologic pozele!


Ce înseamnă pentru medic fotografia dentară?
Fotografia dentară reprezintă cea mai bună metodă de comunicare de ex. cu cabinetul de tehnică dentară.

Momentul în care fotografiez arhitectură generală a zambetului : liniile surâsului, înălțimea zambetului, coridorul bucal, etajele faciale șamd. Toate aceste poze sunt trimise direct către laborator astfel încât viitoarea proteză să fie construită după „chipul și asemănarea „ pacientului.

În ultima luna am avut o comunicare intensă cu cabinetul de tehnică dentară pentru a retușă din mers detalii despre protezele dentare.

Atenție: nu afirm faptul că fără fotografie dentară nu există stomatologie. Nu. Există și fără. Dar cu ajutorul ei, rezultatele sunt NET SUPERIOARE.Dacă și tu îți dorești o analiză atentă și o monitorizare a zambetului tău, te aștept cu mare drag în cadrul RCJ DENT pentru a ne apucă de treaba!
Made on
Tilda