Aproape totul despre durerea dentara



Durere= suferință fizică suportată de cineva.



Hey hello! Din păcate, nu este nevoie de o introducere pentru subiectul de astăzi.
Durerea? Cum procedăm când ne lovește în cele mai nepotrivite momente ale vieții noastre? Cum acționăm în cazul acesta? Ce cauzează durerea dentară?

Un studiu efectuat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) relevă faptul că mai mult de 40% dintre adulți suferă măcar odată pe an de durerea dentară.

De ce este durerea dentară atât de intensă?


Dintele este format din smalt, dentina și pulpă dentară.

Smalțul este primul strat de protecție al dintelui. Principala să caracteristică este rezistență. Capacitatea de a oferi un adăpost pentru dentina & pulpă dintelui. Totodată, este cel mai rezistent țesut dur din organismul nostru. Odată ce integritatea smalțului a fost pertubata de factori precum : procesele carioase, traume, eroziuni șamd,este expusă în cavitatea bucală dentina.

Dentină este cel mai voluminos țesut din structura dintelui. Ea delimitează o cavitate care, la nivelul coroanei dentare poartă numele de camera pulpara iar la nivelul rădăcinii poartă denumirea de canal radicular.

Pulpă dentară este țesutul moale al dintelui ce se găsește în camera pulpara și în canalul radicular. Alcătuit din vase de sânge, limfatice, fibre musculare și celule, ea este “responsabilă” de această durere.

Revenind la subiectul inițial, de ce este atât de intense durerea? Deoarece în momentul în care am trecut de smalt și de dentina, se produce o comunicare DIRECTĂ între pulpă dentară și exteriorul cavitatii. Este că și cum ai avea o rana, doar că acea rana este de 10x mai sensibilă și nu prea te trezește în toiul nopții.

NB: și eu în momentul de față am o durere dentară de aprox. 3 zile care nu mă mai lasă efectiv să mă culc. Sper să o tratez cât mai fast pentru că nu prea mai resist ( psihic dar nici fizic).

Care este atitudinea în cazul în care apare o durere dentară?


Singură rezolvare este să te prezinți în cabinetul de stomatologie. Nu. Nu aplică vodka sau whiskey în zona respectivă. Nu-ți administra antibiotice. Nu-ți administra concomitent toată cutiuța de medicamente pe care o ai în casă.

Acum înțelegi de ce tot bat pe subiectul consultatiei? Well, acum este în totalitate gratuită ( + Plan de tratament și Deviz). Cred că îți poți acordă 30 minute pentru a-ți mai face un check-up la dinții tăi înainte că acest articol să te ghideze noaptea.

În cadrul RCJ DENT, ofer și servicii de urgențe stomatologice disponibile indiferent de ora, zi, sărbătoare. Nu există timp de așteptare, nu există să suni astăzi și să te programez abia mâine. Totul ține de programul & urgență ta.


Am reușit să mă bucur de rezultate positive în acest regim de urgență foarte variate: durerile cauzate de pulpitele dentare, abcese dentare, urgențe de ordin estetic ( vezi dintîi frontali fracturati atașați pe Instagram- acolo chiar este un băi foarte mare. Nici nu mai pun la socoteală faptul că s-a deschis sezonul de nunți).

Concluzia?

Programează-te la RCJ DENT: online( nu durează mai mult de 2 minute) sau telefonic ( the same) sau chiar la numerele de telefon atașate pe site.

Poți și chiar te rog să mă deranjezi la orice ora dacă ai nevoie de mine. Sunt aici.

Solicită acum o consultație!
Made on
Tilda