Totul despre extracția molarilor de minte

Close up-ul de astăzi din timpul intervenției.

Chiar aseară începusem acest articol cu o oarecare speranța că va atrage câteva semne de alarmă. Da, vineri seară asta făceam.. pentru că atunci când optezi pentru servicii dentare de urgență nu prea îi interesează pe pacienții tăi ce faci în weekend.

Că să vezi, azi dimineață după ce mi-am făcut cafeaua primesc un telefon de la un pacient în legătură cu o urgență. Mă îmbrac fast și ajung în 5 minute la cabinet ( am mai zis că și în celelalte articole că asta este timpul maxim de așteptare la RCJ DENT). Ajung, discut cu pacientul și despre ce era vorba? Despre operculita.. sau mai pe înțelesul tuturor, complicația de natură infecțioasă provocată de molarul de minte. Tratamentul a fost efectuat cu răbdare și precizie, astfel încât am reușit să fac o incizie și să eliberez zona de gingie care era inflamată și provoca durerile. Am prescris un antibiotic și un antiinflamator pentru a se calmă acest puseu dureros- infecțios.

Viață are umorul ei special și chiar în drum spre cabinet mă gândeam că trebuie să public articolul asta azi neapărat.

Așadar, care sunt semnele cardinale că și tu treci prin așa ceva?



1. Dureri în zonele posterioare ale mandibulei/ maxilarului. Dureri care iradiază și care devin din ce în ce mai agresive.
2. Zone de mucoasa congestivă. Gingia capătă un aspect roșiatic.
3. Știu că sună funny dar îți aduci aminte că molarii de minte nu au fost extrași. Nu este un diagnostic greu de făcut. Dacă ai bifat cele puncte amintite anterior, posibilitatea de a dezvoltă această operculita se înțelege de la sine.


Doare această procedura & extracția molarilor de minte?



Nu. Se folosește atât anestezie pentru mucoasa gingivală pe baza de Spray cu Lidocaină cât și anestezie prin înfiltrație.
Atenție! În practică mea stomatologică, testez dacă zona a fost anesteziată înainte de a începe extracția pentru a mă asigura că nu simți nimic.



Cât durează extracția molarului de minte?


Depinde de poziția rădăcinilor în raport cu : sinusul maxilar, nervul alveolar inferior, profunzimea dintelui în os și duritatea mucoasei gingivale. Pot fi extracții și de 20 minute și de 1 ora+. Nimeni nu-ți poate estima cu exactitate această intervenție chirurgicală. ( din păcate..)


Este necesar să „scoatem” molarii de minte chiar dacă nu apar complicații?


În opinia mea medicală, da. Știind că nu mai există acești dinți cauzatori de complicații, cu siguranță vei dormi mai liniștit noaptea. Garantez.
Regulă de aur în medicină spune că mai bine anticipezi și elimini din timp cauza.

Și acum pe bună dreptate... de ce să te complici cu infecții & dureri interminabile când poți foarte simplu să apelezi la această extracție ( în condiții OK, repet! Fără să fii chinuit de cele amintite mai sus) ?


Durează ceva timp până te acomodezi psihic cu această opțiune de tratament dar cu siguranță te vei simți mult mai bine dacă acționezi în cauza.

PS: am pregatit un playlist foarte fain fix pentru momentele de genul.

Nu mai stă pe gânduri & nu lasă probleme dentare să-ți strice weekend-ul sau mai rău, săptămâna întreagă.

Știi unde mă găsești! Online sau telefonic, programarea nu a fost niciodata mai simpla si rapida.

Solicită acum o consultație! +40741159579
Made on
Tilda