Totul despre Albirea Dentara
Te salut! Bine ai revenit la un nou articol! Astazi vom discuta despre un subiect de maxim interes in randul pacientilor, albirea dentara.

1. Ce implica albirea dentara?


Inainte de tratamentul de albire dentara, sfatul meu este sa fie efectuat detartraj si un periaj profesional. De ce? Am efectuat albiri dentare si fara a face inainte un periaj profesional si rezultatele nu mi-au fost pe masura asteptarilor ( da, rezultatul final a fost bun, dar se putea si mult mai bine!). Asadar, periajul efectuat inainte are rolul de a indeparta depozitele de placa bacteriana, petele care se pot elimina si prin periaj, nu neaparat prin pasta de albire si putem maximiza efectele albirii dentare.


Cat de subiective sunt rezultatele albirii dentare? Depinde de pacient si de asteptarile sale. In cadrul cabinetului meu ii expun fiecarui pacient faptul ca indiferent de metoda, materiale utilizate si de cavitate bucala individuala, nu ne putem astepta la niste rezultate precum cele generate de fatetele dentare. ( Le-am luat ca exemplu deoarece marea majoritate a pacientilor considera ca pot obtine un efect macar de 90% de fatete dentare.Nu. Fateta dentara este o lucrare protetica iar albirea dentara este un tratament cosmetic.)

In momentul in care pacientul a constientizat acest aspect, pot incepe linistit tratamentul de albire stiind ca mi-am informat CORECT si CONCRET pacientul.


NB: Din notiunile de estetica dento-faciala, este ok sa plecam de la premisa urmatoare: nuanta dintilor trebuie sa fie putin mai intunecata fata de partea alba a ochiului, numita sclera. In cazul in care acest raport ochi-dinte este inversat, te vei trezi in discutii ca lumea se uita maim ult la dintii tai decat la ochi. ( Imi imaginez ca este un sentiment foarte ciudat..)

2. Cand este recomandata albirea dentara?


Cand pe dintii tai sunt prezente pete de culoare care nu se indeparteaza in mod normal nici dupa periajul dentar zilnic, petele de nicotina,cafea, alcool si medicamente. Cand nu suferi de sensibilitate dentara accentuata!


Sau doar cand esti in preajma unui eveniment social important din viata ta si iti doresti ca dantura sa fie on point! In acest context ma aflu si eu de cele mai multe ori. Desi pot apela oricand la un tratament de albire, aleg momentele importante.


3.Rezultatele post albire dentara:

Rezultatele depind de la o persoana la alta. Nu pot generaliza si nu pot da o ecuatie pentru care nuantele generate post albire dentara sa fie identice. Conteaza nutritia, cat ai grija de dintii tai dupa acest tratament, daca tii cont de ce iti recomand dupa acest tratament! ( Mare atentie aici deoarece din cauza fericirii provocate post-albire dentara, pacientii mai uita sa tina cont si de recomandarile mele..)

Imi place sa cred ca vei tine totusi cont de recomandarile mele. Poti lasa cele 3 cafele pe zi macar primele 2 zile.


4. Doresti si tu o programare pentru albire dentara?

Te astept cu mare drag la RCJ DENT! Cat dureaza? Aproximativ o ora. Tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi la numerele de telefon afisate pe site sau chiar sa ne vizitezi direct. Da! Te servim cu o cafea inainte de acest tratament pentru a mai calma putin nevoia de cofeina post albire  .

PS: Nu am vrut sa detaliez academic pro’s and con’s acest subiect deoarece sunt de parere ca pacientul trebuie sa fie informat intr-un limbaj accesibil lui.Nu intr-un limbaj academic.
Solicită acum o consultație!
Made on
Tilda