Ce include consultatia la RCJ DENT?

Cum imi place sa o denumesc de cele mai multe ori, consultatia in cabinetul stomatologic reprezinta inceputul unei relatii profesionale de lunga durata intre medic si pacient.

In opinia mea, cavitatea orala reprezinta un spatiu foarte intim al pacientului.

Asadar, la ce trebuie sa te astepti dupa ce te-ai programat pentru o consultatie?


O discutie despre istoricul pacientului in cabinetul stomatologicPentru ca nu este firesc sa te urci direct pe scaun si sa vedem care este problema, vreau sa stiu care este "trecutul" tau in ceea ce inseamna stomatologie. De ce? Pentru ca am avut destule cazuri in care pacientii noi erau efectiv speriati si de un simplu detartraj .

In cazul in care si tu experimentezi frica de stomatolog, ti-am pregatit un articol dedicat fix aici!

In aceasta parte de discutie vreau sa aflu cat de cooperant este pacientul si sa elimin prin orice metoda zona aceea de gri prin care pacientul pleaca acasa nesatisfacut din punct de vedere al informatiilor date de medic.

Ofer foarte multe detalii in legatura cu abordarea mea din timpul tratamentelor. Imi place sa stau la discutii mai mult in prima sedinta fix din acest motiv:

pacientul trebuie sa stie clar care este situatia initiala, ce urmeaza ca tratamente si care va fi rezultatul final.


Antecedentele generale ale pacientuluiIn anul 6 de facultate, in timpul cursurilor de patologie orala ni s-a predat faptul ca o mare parte a afectiunilor generale isi au expresia PRIMA DATA in cavitatea bucala. Din momentul acela am inceput sa imi schimb perceptia despre anamneza pacientului.

Cum ajung sa aflu toate detaliile? Simplu. Prin chestionarul pe care tu il vei primi imediat dupa ce te programezi :) . Este alcatuit din aprox. 40 de intrebari care imi vor descrie in mare situatia ta medicala. Stiu, sunt multe 40 de intrebari dar de ce sa ne grabim?

De multe ori prin acest chestionar am aflat detalii cruciale despre anumite boli care nu se pretau pe schema de tratament actuala.


Asteptari & doleanteAici chiar suntem in zona de gri pe care am descris-o mai sus.

Asteptarile sunt mari din partea pacientilor si asta este firesc. Tehnologia a avansat, procedurile stomatologice sunt din ce in ce mai putin dureroase and so on.

Ce trebuie tu ca pacient sa realizezi este ca avem amandoi un numitor comun:

Capacitatea organismului tau.


Si anume: rezilienta cu care organismul tau lupta de ex. contra infectiilor, predispunerea fata de procesele carioase, factorii generali care pot declansa parodontoza.
Este important sa intelegi ca trebuie sa mergem in aceeasi directie cu cea a organismului tau si nu INVERS.


Prezentarea procedurilor stomatologiceO mare parte din frica/ reticienta apare in momentul in care pacientul nu primeste destule detalii despre ce va urma. Imi place sa descriu intr-un limbaj accesibil aproape fiecare pas care urmeaza.

Pentru unii poate fi plictisitor dar de cele mai multe ori, am primit feedback-uri foarte bune care mi-au adus rezultate pe masura din partea pacientilor.

By the way, nu, nu predau stomatologie, ti-o explic in asa fel incat Tu sa stii ca tot ce se intampla este bine:)Sper ca te-am convins prin acest articol sa te programezi si tu la o consultatie stomatologica!

Ai numai de castigat:)

Pe mine ma poti gasi fie telefonic la : 0741 159 579 sau online prin programare.


Te astept!

Dr. J
Made on
Tilda